Posted by jinson on 04:09 No comments
Ingrediente: 

Pt. 3 portii (o cutie):
  • 2 oua mici
  • 3 lg zahar pudra
  • 250 g mascarpone (Delaco)
  • 3 lgt amaretto / 3 picaturi esenta migdale 
  • o tableta de ciocolata 
  • 200 g piscoturi Savoiardi - 1 pachet
  • 150 ml espresso sau cafea tare (o ceasca)
  • 1 lg cacao
 Ingrediente pt. mai multe portii:
  • 500 g mascarpone
  • 400 g piscoturi
  • 250 ml espresso sau cafea tare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 oua
  • o lingura cacao
  • 3 lingurite amaretto sau 3 picaturi esenta migdale
Ponturi: 
  • Tiramisu trebuie sa incapa la fix intr-o tava ca sa arate bine.
  • Ingredientele pt. crema trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • Imi trebuie o cafea foarte tare.
  • Se pudreaza cu praf de cacao chiar inainte de a fi servit.
Mod de preparare:

Sparg ouale si separ albusurile de galbenusuri.
Pun galbenusurile intr-un vas, adaug 3 lg de zahar pudra si le mixez pana cand isi schimba consistenta si culoarea. Peste compozitia obtinuta adaug 250 g mascarpone si continui sa mixez pana cand crema se leaga. Adaug 3 picaturi de esenta de migdale.

Bat spuma tare albusurile, dupa care torn peste ele crema mascarpone si amestec incetisor cu o lingura, de jos in sus, pentru a nu se lasa prea mult albusurile. Dau crema la frigider si o las pana cand termin de pregatit primul strat de piscoturi. Trec rapid prin cafea ambele parti ale fiecarui piscot cat sa fie umezite putin.

Cafeaua trebuie sa fie neindulcita, rece si amestecata cu trei lingurite de amaretto (caz in care nu mai este necesara esenta de migdale in crema).
Adaug tableta de ciocolata cand e fierbinte, pana sa o racesc.

Asez in tava primul strat de piscoturi peste care intind jumatate din crema mascarpone.
Repet procedeul.

Pudrez tiramisu cu o lingura de cacao.

Il dau la frigider minim o ora sa se intareasca.  



Varianta de tiramisu la steamer:



Colegei mele, Alexandra, nu i-am stricat dieta cand i-am oferit un paharel de tiramisu. L-a mancat fara mustrari de constiinta fiindca era gatit sanatos la aparatul cu aburi :)





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu