
Ingrediente:
Maioneza:
- 1 ou fiert - doar galbenusul
- 1 ou crud - doar galbenusul
- 1/2 lamaie
- 1/2 lime
- sare de Himalaya
- ulei de masline
- 1 lgt mustar
- 1 lgt tahini (pasta de susan)
Salata:
- 1 ridichie
- 1 castravete murat
- ceapa verde
- ceapa rosie
- patrunjel
- peste gatit (eu am folosit caras prajit)
- 3 frunze de salata
- 3 frunze de spanac
- piper
- turmeric
Mod de preparare:
Tai ouale fierte in jumatati. Scot galbenusurile si pun albusurile intr-o farfurie.Albusul de la oul crud il dau deoparte - nu il folosesc.
Maioneza:
Pun in mixer galbenusurile oualor. Albusul de la oul crud il dau deoparte - nu il folosesc.In timp ce amestec intr-un singur sens, adaug pe rand suc de lamaie, suc de lime, ulei, mustar, tahini.

Salata:
Pun pestele int-o farfurie si adaug peste el maioneza.
Toc marunt: albusul de la oul fiert, ceapa verde, ceapa
rosie, ridichie, castravete murat, patrunjel si le adaug in compozitie.
Salata poate ramane si asa.
Pun totul intr-un borcan si obtin pranzul de luat la pachet :).
Se poate servi cu paine prajita.Salata poate ramane si asa.
Pun totul intr-un borcan si obtin pranzul de luat la pachet :).
Daca mai ramane compozitie, se poate orna cu aceasta jumatatile de albus de ou fiert.
Obtin astfel un ou umplut.
O alta varianta ar fi sa pun intr-un castron frunzele de salata verde si spanac si sa adaug compozitia peste. Amestec si obtin o salata si mai verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu