Posted by jinson on 04:02 No comments

Ingrediente:
Maioneza:
  • 1 ou fiert - doar galbenusul
  • 1 ou crud - doar galbenusul
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lime
  • sare de Himalaya
  • ulei de masline
  • 1 lgt mustar
  • 1 lgt tahini (pasta de susan)
Salata:
  • 1 ridichie
  • 1 castravete murat
  • ceapa verde
  • ceapa rosie
  • patrunjel
  • peste gatit (eu am folosit caras prajit)
  • 3 frunze de salata
  • 3 frunze de spanac
  • piper
  • turmeric
Mod de preparare:
Tai ouale fierte in jumatati. Scot galbenusurile si pun albusurile intr-o farfurie.
Albusul de la oul crud il dau deoparte - nu il folosesc.

Maioneza:
Pun in mixer galbenusurile oualor. Albusul de la oul crud il dau deoparte - nu il folosesc.In timp ce amestec intr-un singur sens, adaug pe rand suc de lamaie, suc de lime, ulei, mustar, tahini.



Salata:
Pun pestele int-o farfurie si adaug peste el maioneza. 
Toc marunt: albusul de la oul fiert, ceapa verde, ceapa rosie, ridichie, castravete murat, patrunjel si le adaug in compozitie. 
Salata poate ramane si asa.
Pun totul intr-un borcan si obtin pranzul de luat la pachet :).
Se poate servi cu paine prajita.





Daca mai ramane compozitie, se poate orna cu aceasta jumatatile de albus de ou fiert.
Obtin astfel un ou umplut

O alta varianta ar fi sa pun intr-un castron frunzele de salata verde si spanac si sa adaug compozitia peste. Amestec si obtin o salata si mai verde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu