Posted by jinson on 01:27 No comments
Ingrediente:
  • 300g ciuperci champignion proaspete, spalate si taiate
  • 150g hribi (funghi porcini) proaspeti/congelati/uscati (am gasit la Cora)
  • 150g mix de ciuperci de padure proaspete/congelate/uscate (am gasit la Cora)
  • 3 linguri de smantana/smantana
  •  lichida/branza mascarpone
  • 3 catei de usturoi maruntiti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie taiata marunt
  • 1/2 telina mica
  • 1.5 l apa -> supa de legume
  • ulei de masline
  • sare de Himalaya
  • piper macinat
  • 1 mana de patrunjel tocat
Preparare:
Se pun hribii si ciupercile de padure la fiert pana dau in clocot, se clatesc si se lasa la hidratat in apa rece 30 min.
Pun la fiert in 1.5 l de apa morcovii, telina, ceapa pentru 20 de minute, pana a mai scazut din apa. 
Incing intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline si se adauga ciupercile proaspete amestecandu-le continuu, timp de un minut. Adaug usturoiul, putina sare si piper. 
Dupa inca un minut, cand ciupercile incep sa-si lase apa, adaug hribii si ciupercile de padure (scurse de apa). 
Gatesc toate ciupercile in jur de 20 de minute, pana cand scade apa de tot.
Mixez in blender legumele fierte si ciupercile cu apa de la legume pana se obtine crema. Adaug smantana.
Inainte de servi supa, adaug in centrul farfuriei o lingura de sare, piper si zeama de lamaie pentru un plus de aroma.
Asezonez cu patrunjel si crutoane
O alta varianta ar fi sa pun la fiert doar 1 l de apa si in blender 500 ml de bere. Am incercat cu bere bruna si i-a dat un gust usor amarui, deosebit.

























0 comentarii:

Trimiteți un comentariu