Ingrediente:
Asezonez cu patrunjel si crutoane.
- 300g ciuperci champignion proaspete, spalate si taiate
- 150g hribi (funghi porcini) proaspeti/congelati/uscati (am gasit la Cora)
- 150g mix de ciuperci de padure proaspete/congelate/uscate (am gasit la Cora)
- 3 linguri de smantana/smantana
- lichida/branza mascarpone
- 3 catei de usturoi maruntiti
- 1 morcov
- 1 ceapa rosie taiata marunt
- 1/2 telina mica
- 1.5 l apa -> supa de legume
- ulei de masline
- sare de Himalaya
- piper macinat
- 1 mana de patrunjel tocat
Se pun hribii si
ciupercile de padure la fiert pana dau in clocot, se clatesc si se lasa la
hidratat in apa rece 30 min.
Pun la fiert in 1.5 l de
apa morcovii, telina, ceapa pentru 20 de minute, pana a mai scazut din
apa.
Incing intr-o tigaie 3 linguri de ulei de
masline si se adauga ciupercile proaspete amestecandu-le continuu, timp de un
minut. Adaug usturoiul, putina sare si piper.
Dupa inca un minut, cand
ciupercile incep sa-si lase apa, adaug hribii si ciupercile de padure (scurse
de apa).
Gatesc toate ciupercile
in jur de 20 de minute, pana cand scade apa de tot.
Mixez in blender legumele
fierte si ciupercile cu apa de la legume pana se obtine crema. Adaug smantana.
Inainte de servi supa,
adaug in centrul farfuriei o lingura de sare, piper si zeama de lamaie pentru
un plus de aroma.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu