Posted by jinson on 01:40 No comments
Ingrediente:
  • 500g conopida
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 2 lgt ulei de masline
  • 2 lgt de unt
  • 100g telina
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 300 ml apa
  • patrunjel proaspat
  • crutoane de paine

Mod de preparare:

Conopida si usturoiul se spala si se taie in buchetele mici care se stropesc cu putin ulei de masline, sare, piper si alte ierburi.
Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor acoperita cu folie de aluminiu. 


Se coace pentru aprox. 30 de minute pana devine moale.
Se scoate folia si se ridica mai sus la rumenit pt. 10 min pana devine usor aurie. 
Cand este gata, usturoiul trebuie sa fie moale.

Folosim un blender pentru a obtine o crema fina din toate legumele gatite.
Intre timp, intr-o oala se topeste untul si se adauga ceapa, telina si morcovul, taiate marunt. 
Se calesc pe foc mediu aproximativ 10 minute. 
Se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga apa si se mai lasa la fiert pana ce se inmoaie morcovul. 
In final punem in oala si conopida, impreuna cu miezul usturoiului copt.  
Lasam totul sa dea in clocot si luam de pe foc.

Adaugam supa fierbinte de legume pentru a obtine consistenta dorita si condimentam dupa gust daca mai este nevoie.

Intre timp se taie felii si apoi bucati de paine, se stropesc cu ulei de masline, sare si ierburi si se pun pt 10 min in tava in care a fost conopida, fara hartia de copt.

Supa se serveste calda cu patrunjel proaspat, ceapa verde si semnte de chia si crutoane de paine coapte deasupra.

Valori nutritionale:
100 de g de  supa –crema de conopida contine: 45 calorii,  2,4 g proteine, 1,7 g lipide si 5,3 g carbohidrati. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu