Posted by jinson on 14:24 No comments








Ingrediente:
  • 5 cepe potrivite (1 farfurie)
  • 1/2 kg de morcov (1 farfurie)
  • 1.5 kg de ardei capia (2 farfurii)
  • 1 cutie de ananas
  • 350 ml suc de rosii dens
  • 4 lg de zahar
  • 1 lg de miere
  • sare, piper


Mod de preparare:

Tai legumele pe lung in bucatele subtiri de 3 cm.
Eu le-am ras printr-o razatoare de varza.
Ceapa o tai solzisori.




















Pun 5 linguri de ulei de floarea soarelui in wok.
Adaug ceapa si o las sa se inmoaie putin.

Pun morcovul, amestec si mai las 10 min.
Adaug ardeii capia si ii las pana mai scade sucul care se lasa din legume.
Amestec din cand in cand.

Legumele trebuie calite mediu.



Pun ananasul din conserva si jumatate din suc.
Amestec si adaug si sucul de rosii, apoi zaharul, mierea si sarea.

Las sa fiarba pana se face un sos.



















Las sa se raceasca si pun in borcane.
Mie mi-au iesit 3 borcane de 400gr, 1 de 300gr si 1 de 125 gr.

Pun capacele la borcane, le strang bine.

Dau borcanele la cuptor. Le las sa fiarba la foc mic 30 min.
Opresc focul si le las pana a 2-a zi.


Il pot folosi ca aperitiv pe felii de paine prajita unse cu branza cremoasa sau ca sos pt. paste, orez, carne, peste. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu