- 1/2 pachet spaghete
- 300 g branza de oaie / capra
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g stafide
- 1 cub unt
- 1 zahar vanilat
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Fierb spaghetele intr-o oala cu apa cu un praf de sare. Le clatesc si le scurg in strecuratoare.
Intr-un vas de yena cu forma rotunda, asez feliute mici de unt.
Pun 2 maini de spaghete, rad un rand de branza, 5 linguri de zahar, 2 maini de stafide, zahar vanilat. Repet aranjamentul. Adaug coaja rasa de lamaie. Dau la cuptor la mijloc, la foc potrivit pana scade si se topeste zaharul, cam o ora. Cand arata branza de desdupra ca o pasta, scot vasul din cuptor si incorporez usor cu o lingura 3 oua batute. Ung deasupra cu 2 linguri de oua si netezesc.
Dau iar la cuptor la foc potrivit inca o jumatate de ora pana incepe sa se rumeneasca. O ridic mai sus cu o treapta si o mai las jumatate de ora pana se rumeneste uniform.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu